- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ב"ל 7230-09-11
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה חיפה |
7230-09-11
19.7.2012 |
|
בפני : עפרה ורבנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלקנה אוזילוב עו"ד פרפרי |
: המוסד לביטוח לאומי עו"ד חן |
| החלטה | |
1. תביעת התובע להכיר בכאבי הגב מהם הוא סובל, כ"פגיעה בעבודה" בדרך של מיקרוטראומה, כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) תשנ"ה-1995 נדחתה על ידי הנתבע.
במכתב הדחייה מ-6.2.11, ציין הנתבע, כי תביעת התובע נדחית, מאחר ואין המדובר במחלת מקצוע, לא הוכחו אירועים תאונתים זעירים, אלא מאמץ ממושך, והמדובר במחלה שהתפתחה על רקע טבעי.
כנגד החלטה זו של הנתבע הוגשה התביעה בתיק שבפנינו.
בכתב התביעה טוען התובע כי הפגיעה בגבו הינה תוצאת עבודתו, כסבל וכנהג חלוקה של מוצרי בשר, עופות ודגים קפואים, במשך כ-4 שנים מ-7/2006 ועד 8/2010.
הנתבע בכתב הגנתו חזר על האמור במכתב הדחיה וטען, כי לא הוכחה קיומה של פגיעה בדרך של מיקרוטראומה וכי כאבי הגב מהם סובל התובע הינם תוצאה של תהליך תחלואתי טבעי.
לחילופין טען הנתבע, כי השפעת העבודה פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים.
2. ואלה העובדות הצריכות לעניננו:
א. התובע יליד 1967, עבד בחברת נע.לי.ד שיווק בע"מ כסבל ונהג חלוקה של מוצרי בשר, עופות ודגים קפואים, בתקופה מ-7/2006 ועד 8/2010.
ב. התובע עבד 5 ימי עבודה בשבוע, כ-9 שעות ליום ולעיתים מעבר לכך.
ג. התובע העמיס במשך שעה, בכל בוקר, משטחים על גבי משאית, כאשר על כל משטח יש בין 50-60 קרטונים.
משקלם של הקרטונים נע בין 13 ק"ג ועד 32 ק"ג, בהתאם לתכולתם.
מאחר והעמסת הקרטונים על המשאית מבוצעת באמצעות מלגזה, אין המדובר בתשתית עובדתית לעניין פגיעה בדרך של מיקרוטאומה (עיין עמוד 2 שורה 22 לפורטוקול).
ד. התובע העמיס על המשאית באופן ידני ושלא באמצעות מלגזה בין 50-100 קופסאות של סלטים, כאשר משקל כל קופסא הינו כ - 3 קילוגרם והתובע מבצע את אותה פעולה של הרמת הקופסא מעגלת הסופר והנחתה על גבי המשאית.
ה. לאחר העמסת המשאית היה התובע נוסע לחלק את הסחורה ללקוחות, ואת פריקת הקרטונים ו/או הקופסאות מהמשאית היה מבצע ידנית ולא באמצעות מלגזה.
הפריקה מהמשאית הייתה מתבצעת ידנית ע"י התובע, וכאשר המדובר היה בסחורה בכמות גדולה, היה התובע מניח את הקרטונים על עגלה ומסיע את העגלה לעסק של הלקוח.
ככל שהמדובר היה בכמות קטנה של סחורה, הוריד התובע את הקרטונים מהמשאית והיה לוקח אותם לעסק של הלקוח.
ו. התובע העיד כי פריקת הקרטונים מהמשאית לקרקע שליד המשאית הינה בסדר גודל של מאות ארגזים ביום (שמונה משטחים כאשר על כל משטח יש כ - 30-40 קרטונים בממוצע, הגם שיכולים להיכנס על כל משטח עד 60 קרטונים).
דהיינו ככל שאנו מדברים על סדר גודל ממוצא המדובר בפריקת כ - 200-300 קרטונים ביום במשקלים משתנים מגובה המשאית לגובה הרצפה.
3. התובע הגיש סיכומים מטעמו ובהם טען כי הציג תשתית עובדתית לפגיעה בדרך של מיקרוטראומה הן באשר להעמסת קופסאות הסלטים הבודדות אותן נהג התובע לקחת מספר קופסאות ביחד והמדובר בהעמסה של בין 50-100 קופסאות ליום והן באשר לפריקת המשאית המתבצעת כולה באופן ידני.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
